Allt mer populärt att besöka Göteborg

Vill man resa till en stad där mycket händer i år, är Göteborg det bästa alternativet. Faktiskt så har staden blivit populär för fler än bara svenskarna att besöka under de senaste åren. I år kommer bland annat en rad olika konserter hållas och två spännande seglingstävlingar går av stapeln.

3403151-sparvagn-gor-uppehall-i-brunnsparken-2

Det blir allt mer populärt att resa till Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Under september och oktober förra året ökade antalet övernattningar i staden kraftigt. I oktober låg ökningen på 13 procent jämfört med samma period året innan. 2014 gjordes knappt en miljon övernattningar i Göteborg av personer som inte bor i Sverige. Drygt 200 000 av dessa var norrmän. Störst procentuell ökning stod däremot besökare från Kina för. Förklaringen till detta är att ett flertal företagssatsningar har gjorts i Göteborg av kinesiska företag.

Många evenemang i år

Göteborgarna tror att staden kommer att få ännu fler besökare i år. Bland annat ska fyra konserter på Ullevi, festivalen Way out west, Americas cup och Volvo ocean race locka besökare. Dessutom kommer mässan ”World of coffee” att hållas i år. Ska man få ett hotellrum under de perioder då något utav dessa event går av stapel, gäller det alltså att vara ute i god tid och boka på till exempel hotellgoteborg.

En riktig konsertsommar

De konserter som hålls på Ullevi är housekonserten Summerburst samt konserter med Foo Fighters, One Direction och Metallica. Alla dessa konserter hålls i sommar, med start den 29 maj och slut den 22 augusti. Ullevi har ofta nämnts som Sveriges mest klassiska konsertarena och går man på konsert där, lär man få en upplevelse utöver det vanliga. Läs mer.

Världens bästa seglare

De som inte är så musikintresserade, men desto mer intresserade av sport, har Volvo ocean race och Americas cup att se framemot. Båda dessa evenemang handlar om kappsegling. Americas cup hålls varje år och Volvo ocean race hålls vart tredje. I Volvo ocean race kommer målgången ske i Göteborg, medan en deltävling i Americas Cup kommer att avgöras i staden, skriver Dagens Nyheter.