Därför behöver du en reseförsäkring

Du bör alltid ha en bra reseförsäkring när du ger dig iväg på semester, oavsett resmål. En reseförsäkring gör att du kan känna dig trygg under hela resan. Om olyckan är framme får du snabbt hjälp.

För att du ska kunna njuta av semestern till fullo är det viktigt att du har ett fullgott reseskydd. Det är alltid bra att ligga steget före och planera för det mindre trevliga händelser, exempelvis ett sjukhusbesök eller ett inställt flyg. Här kan du läsa mer om varför du alltid bör teckna en reseförsäkring.

Du kan känna dig trygg

Karta i Ryggsäck, Mobiltelefon med hörlurar och hatt på järnvägsstationen med en traveler.sun set, ResekoncepTrygghet är något som alla människor värdesätter högt. När du är på resande fot minskar trygghetskänslan eftersom du är i ett främmande land och långt borta från den sjukvård och andra nödvändigheter som du är van vid för att känna dig säker. Med en bra reseförsäkring från https://www.gofido.se/reseforsakring/ kan du känna dig säker var du än befinner dig i världen. Med deras reseförsäkring kan du få ersättning för en rad olika händelser, exempelvis:

  • Olycka eller sjukdom, inklusive sjukhustransport
  • Avbeställningsskydd och anslutningsskydd
  • Ersättning för inställd aktivitet
  • Ersättning för bagageförsening

Försäkring är viktigt oavsett resmål. I hemförsäkringen ingår ett grundläggande reseskydd som vanligtvis täcker upp till 45 dagar, men med en reseförsäkring är du bättre skyddad. Reseförsäkringen ger exempelvis skydd för händelser som kan bli mycket dyra, som till exempel längre sjukhusvistelser och transport hem från destinationen. Med Gofidos resetrubbelförsäkring blir du inte dubbelförsäkrad, utan den täcker upp de delar där den vanliga hemförsäkringen inte täcker. Kom ihåg att kolla upp om försäkringen gäller för farliga aktiviteter som fallskärmshoppning och djuphavsdykning.

Du får hjälp snabbt

När du har en bra reseförsäkring kan du räkna med att snabbt få hjälp när det behövs. Under coronapandemin har många flyg ställts in vilket har gjort att många resenärer behövt ställa in sina resor. Som konsument kan du ha rätt till ersättning från flygbolaget, men det är ofta en lång och krånglig process. Flera månader efter att pandemin har 100 000-tals resenärer fortfarande inte fått tillbaka pengarna från SAS. Med en bra reseförsäkring får du hjälp snabbt vilket gör att du snabbt kan få tillbaka pengarna.