Packa rätt och lätt inför backpackingresa i Europa

Vem har inte någon gång drömt om att ge sig ut på en backpackingresa i Europa? Kontinenten är sprängfylld av platser att upptäcka och det går knappast att se allt Europa har att erbjuda under en livstid. Innan en sådan resa är det några praktiska detaljer som bör planeras på förhand och med stor noggrannhet, exempelvis packningen. Följ dessa tips för att packa rätt inför resan och få en bekvämare, lättare och billigare backpackingresa.

Intresset för tågluffande har ökat och idag vill människor i alla åldrar tågluffa och många människor längtar efter att resa på sätt som innebär mer äventyr än att bo på ett och samma hotell i en vecka eller mer. Något annat som vittnar om det är att intresset för resor som innebär friluftsliv också blir allt större. Fler upptäcker lyckan i att ta sig ut i naturen och enkelt göra upp en eld med tändstål att mysa kring.

Young,Asian,Traveler,With,Backpack,In,The,Railway,,Backpack,AndNågot som alla resenärer tampas med är frågan kring packning. Hur packar du för att få med dig allt du behöver men samtidigt inte stoppas av bagageregler som många tågbolag har? Den som planerar att packa för att kunna sova och laga mat ute i det fria måste vara särskilt noggrann med att packa rätt, inte minst för att saker som liggunderlag och tält tar plats i packningen. Det finns många saker du kan göra för att banta ditt bagage men samtidigt se till att du saknar minimalt med prylar och kläder under resans gång, och här följer några saker som är bra att tänka på.

Vad du ska tänka på när du packar

Det finns några viktiga aspekter att ta hänsyn till när du packar inför en backpackingresa genom Europa. De viktigaste kan sammanfattas till:

  • Gör upp en packlista
  • Få med sakerna som lätt glöms bort
  • Packa lagom mycket kläder
  • Anpassa packningen efter typ av resa

Gör upp en packlista

Det finns många bra anledningar till att göra upp en packlista på förhand istället för att på måfå slänga ner saker i sin ryggsäck. Följ också din packlista när du väl ska lägga ner sakerna i din väska så undviker du risken att något viktigt missas. Planera packning efter vilken typ av resa du ska göra. Exempelvis friluftsresan kräver saker som tält, liggunderlag och campinglampa. En tråkig men viktig sak att packa med är försäkringspapper och försäkringskort som räddar dig om olyckan skulle vara framme.

Skala ner och packa minimalistiskt

Tourist,Making,Photo,Of,The,City,,Man,With,Backpack,EnjoyEn av de viktigaste aspekterna när du packar för en längre resa är att våga skala bort och inte ta med saker du bara möjligtvis kommer att använda. Skulle något mot förmodan fattas under resans gång så finns det butiker i världens samtliga länder där du kan komplettera packningen. De allra flesta som gör en längre resa inser att de packat med alldeles för mycket kläder och att hälften ofta hade räckt.

Tänk också på att du med tid och erfarenhet kommer att bli bättre på att packa. Skulle du under din första längre resa upptäcka att du packat alldeles för mycket eller glömt viktiga saker så vet du bättre till nästa gång. Glöm inte heller att kontrollera speciella inresebestämmelser relaterat till coronarestriktioner och annat. Lycka till med din backpackingresa!