Så packar du din väska inför weekendresan

Att åka med handbagage har sin fördelar. Du sparar tid och vet att ditt bagage inte kan komma på villovägar. Genom att packa smart kan du rymma allt du vill i väskan.

När du ska åka på en weekendresa i Europa finns det många fördelar med att resa med en kabinväska. Att ha en kabinväska som du inte behöver checka in gör att du vet med säkerhet att din väska inte riskerar att komma bort. Det är tyvärr en risk med att checka in bagage, i värsta fall kommer du att vara utan din packning i några dagar av din semester. Att ta med en kabinväska är därför säkrare. Dessutom tar du inte med mer packning än nödvändigt. En annan fördel med kabinväska är att du sparar tid samt slipper stå och vänta på ditt incheckade bagage.

Packa i påsar och boxar

För att du ska få med all packning som du vill i din kabinväska gäller det att packa smart. När du ska bestämma vilka kläder du ska ta med dig på din weekendresa är det bra att ta kläder du kan använda både på dagen och kvällen. Ta även plagg som är enkla att kombinera med varandra. Det kan vara en fördel att packa saker i olika tygpåsar och boxar för att både organisera packningen, men även få plats med allt. Det är även möjligt att köpa saker på destinationen om du inte får rum med allt. Glöm inte att packa mediciner och annat liknande som inte går att köpa på plats.

Packa det tyngsta längst ner

När du ska resa med handbagage behöver du ha dina flytande produkter i reseförpackningar. Annars kommer du inte att få ta med dem. Reseförpackningar tar dessutom mindre plats. Att rulla klädesplagg är en bra idé för att rymma mer saker i kabinväskan. Det är en fördel att resa i skor och plagg som tar stor plats i väskan. Packa det som är tyngst längst ner och tänk på att skydda saker som är ömtåliga även fast du har handbagage. Tänk även på att lägga plagg som du inte vill ska bli skrynkliga högst upp i väskan. Du ska packa efter orten och resan du ska på. Till cityresan behövs en typ av saker medan solresan kräver helt andra saker.