Besök Kolmården!

För barnfamiljer finns det många populära resmål runt om i Sverige. Eftersom barn ofta älskar djur och lek är det inte ovanligt att man tar med sig barnen till någon av alla fantastiska djurparker som finns att ta del av i vårt avlånga land. En av de mest populära, och dessutom en av de absolut största, djurparkerna är Kolmårdens djurpark. Ofta kallar man den bara för Kolmården och det är därför många som inte vet att Kolmården egentligen är ett gigantiskt område som spänner över Östergötland, Södermanland och Närke, och inte enbart en djurpark.

Brunbjörn på djurpark

Eftersom detta område består av stora delar berg, skog och sjöar är det även ett mycket populärt resmål för personer med intresse för friluftsliv, klättring, paddling, vandring och så vidare. Om ni ska leta efter hotell i Linköping, Norrköping eller annan stad eller by i Östergötland beror så klart på vad det är ni vill göra under er vistelse.

Från Norrköping, hela vägen ut till Östersjön, ligger Bråviken. Runt denna ligger det som kallas för Bråvikslandet. Här är det perfekt att fiska, dyka, paddla, vandra, klättra och så vidare. Besök bravikslandet.se för mer information om boende, upplevelser och aktiviteter, priser, tips, natur och nöje. Så oavsett om man vill klappa djur på Kolmårdens djurpark eller om man hellre klättrar i berg eller sover i tält så är Kolmården ett fantastiskt område att besöka.

Vad gäller Kolmårdens djurpark har den öppet för traditionella besök från slutet av april till slutet av augusti varje år. Under hela september är djurparken öppen under helgerna. När den riktiga hösten och vintern sätter in håller djurparken öppet på skollov och även runt jul. Kolla in aktuellt kalendarium på hemsidan för hösten och vinterns aktiviteter och händelser.