Bo som Zlatan

Byggnaden av Clarion hotell & Congress lyser upp i mörkret

Nu kan bo på hotell i Malmö som deras president och enligt malmöiterna så heter deras president Zlatan. Därför har Clarion Hotel & Congress valt att döpa som president svit till Zlatansviten.

Zlatansviten är belägen på 23:e våningen och är på över 100 kvadratmeter stor. Den har en stor panoramavy över Malmö och man kan även se över till Köpenhamn om det är klart väder. Sviten har förutom utsikten, två toaletter och ett kök.

Spillas vin på golvet

På 25:e våningen finns även Marcus Samuelssons ena restaurang i hotellet som även är en skybar vid namnet Kitchen & Table och på bottenvåningen ligger Eatery Taqueria med uteservering mot kajpromenaden. Marcus medger att hans restauranger har det absolut bästa läget i helga staden och det kommer till och med bli en upplevelse att besöka toaletten med den bästa utsikten i hela staden. Kitchen & Table kommer inte erbjuda någon fine dining utan fun dining. En restaurang börjar inte leva förrän det spillts lite vin på golvet, säger Marcus och skrockar. Eatery Taquerian kommer bli en levande restaurang med livemusik och mat med sydamerikanska smaker som med fördel äts med händerna i ett härligt sällskap av vänner.

Malmös nya mötesplats

Hotellet ligger nära Malmös nya konserthus med plats för 1600 åskådare, så det är tänkt att hotellet kommer bli Malmös nya mötesplats där invånarna möter turister och konsertbesökare. Det kommer eventuellt bli Zlatans tillfälliga boende i Malmö nu när han lagt ut sitt hus till försäljning. Det är dock inget som är bekräftat från hotellet men de har uppgett att sviten står till förfogande om han och hans familj är i staden. Hans PR-agent har i alla fall godkänt att de använder hans namn för sviten.

Zlatans hus har dock inte blivit sålt än så tycker du att 30 miljoner + är lite mycket för att besöka Malmö så kanske Zlatansviten för enbart(!) 10 000 kronor per natt är mer rimligt för plånboken.