Cykla i Sverige i sommar

Allt fler vill aktivera sig på semestern, och många insett hur mycket det finns att upptäcka med semester på hemmaplan. Cykla i Sverige och se allt det vackra här, få både motion och bättre klimatsamvete på köpet.  

Det finns otaliga leder att upptäcka i Sverige, den ena vackrare än den andra. Med en cykel från Cykloteket kan du ta dig fram på vägar och stigar i hela landet i sommar, med en väska på ryggen och en cykelkorg med fika.

Cykelsemester är hetare än någonsin

I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur cykelresor har blivit mode och är just nu superhett, allt fler cyklar till jobbet och dessutom tycker många om att ge sig ut på rundor under lediga dagar. Det är det här med att susa fram på plana vägar i vackra landskap, stanna var du vill och dessutom få kondition och motion på köpet. Varför inte resa till Gotland och cykla runt ön?

Fina sandstränder, öppna landskap och förstås det ständigt närvarande havet. Gotland är alltid GotlandExpressen

Semestra hemma ­– minska klimatpåverkan

Många har dessutom klimatångest och vill värna om miljön, och då är det perfekt att undvika flygning. I en studie som gjorts vid Lunds universitet går det att läsa om de livsstilsval som är mest effektiva för att minska klimatpåverkan – och där finns undvikande av flygresor med som ett viktigt steg, med stor effekt. Ett annat livsstilsval som ger stor effekt är att få ett barn färre, att leva bilfritt och att äta en helt växtbaserad kost. Men det är en lång väg att gå och vårt samhälle ser ut som det gör.