Drömmen om en resa

Drömmen om en resa

De hetaste resmålen handlar om upplevelser bland isberg, salsadans på en nyligen öppnad ö-nation samt det fina livet i Sydfrankrike. Vart vill du åka?

pexels-photo-108055-largeVilka är egentligen de hetaste resmålen för 2016? Många drömmer säkerligen om en extraordinär galapagos resa eller kanske en tur ner till Rivieran, andra väljer att ta sig en långkörare.

Jorden runt eller en specifik drömdestination?

En kanske inte kan göra som Jannice Borekull och lämna allt för att ge sig ut på jorden-runt-resa, som det skrivs om i Resumé. Eller som familjen det skrivs om i en artikel i Expressen, som sålde sitt hus och alla ägodelar för att ge sig iväg på äventyr runt hela jordklotet. Men har man i alla fall en drömdestination kan man spara pengar och se till att resan dit blir verklighet.

”Huset såldes i somras, och familjen har sålt, skänkt eller slängt många av sina ägodelar för att förverkliga livsdrömmen” – Expressen

 I Vagabond görs en uttömmande lista på drömplatser att besöka och utforska. Det är hela 25 olika platser som är med i artikel och några av de bästa resmålen just nu enligt den beresta redaktionen på tidningen. Några av restipsen involverar en udda solsemester bland gamla jänkare och het salsa på Kuba, en annan polarmagi på Grönland bland knölvalar och blank is som spretar upp mot himlen i enastående formationer. Norra Vietnam är en plats som är lugn och sval med kalkstensöar och stjärnhimlar att titta på innan sömnen tar vid, dessutom finns Hanoi att upptäcka i landet. I USA rekommenderas både Louisiana och Florida som stater att uppleva, i stället för bara New York och Kalifornien som tidigare fått all uppmärksamhet.