En lugn semester

Att det här med miljö och ren luft är något som har kommit att spela allt större roll vid val av semester, kan vi nog alla hålla med om. För även om det här med storstadsemestrar är något många uppskattar, kan det ibland vara skönt att komma ifrån allt som har med trafik, avgaser och storstadsmuller att göra.

Allt fler föredrar helt enkelt att dra iväg på en semester där lugn och harmoni ligger i fokus, något som ju också liknar mer hederlig semester när den är som bäst. För är det egentligen inte total avkoppling vi söker efter när vi bokar våra resor? Nog för att man ofta vill se och uppleva mycket, så är det ju ändå den där totala avkopplingen ifrån vardagen vi behöver. Något som man ju knappast kan uppnå i en storstad, oavsett om det så handlar om New York eller Los Angeles.

Nej, vill man ha total avkoppling och ren luft, då får man bege sig lite mer söderut. Där öar är mindre bebodda och de tomma stränderna blir allt fler. Platser som dessa får man givetvis leta efter, och det är långt ifrån gratis att besöka dessa smultronställen. Men kanske kan det vara värt de där extra pengarna om avkoppling och harmoni är det man söker på sin semester.