En weekend i Göteborg

När man går i weekendtankar så förflyttas man allt för ofta sina tankar utomlands lite för snabbt. Vi vill till Paris, London eller så är det Barcelona som lockar. Men, om vi ställer oss frågan om vad som händer om vi blickar runt i vårt land och ner till Göteborg, och skulle åka dit istället? Ja, då skulle vi med all förmoda få en fantastisk helg. Men varför är det så lätt att glömma härliga Svedala och så snabbt styra blickarna utomlands? Kanske för att vi svenskar är ett folk som älskar att resa. Förra året gjordes inte mindre än 14,5 miljoner utomlandsresor. Detta var då en ökning på 11% om man ser till 2010. Och man kan även läsa nu att vill du boka en sista minuten  så är du tyvärr ute. I alla fall om du är ute efter sol och värme. Men, låt oss nu locka med Göteborg.

Bo billig och ät gott

Något vi människor gillar är att bo på billiga hotell som har bra service och att äta mat på ställen som vi sedan kan skryta med. Och vad har Göteborg om inte klockrena hotell såsom http://www.hotel-lorensberg.se/ och spännande restauranger som 28+. Sedan, om det är din första gång i staden så får du inte missa:
  • Att besöka Liseberg
  • Gå på Avenyn (som är ganska så självklart)
  • Ta ett besök på Alfons Åbergs kulturhus
  • Åka till Majorna och vara vanda runt.
  • Vandra runt i den fantastiska Slottsskogen.

Om du åker denna tid på dygnet så kanske det är lite för kallt och tråkigt väder att bege sig ut i skärgården, men väljer du att skjuta upp redan till våren eller till sommaren och ha gott om tid borde du inte missa att ta en båt ut till någon av alla de små härliga öarna.Stockholm är känd för sin fantastiska skärgård, men, när det kommer till Göteborg och västkusten så får du ändå en helt annan känsla, men som är lika fantastisk som Stockholm.

Ja, Paris eller Amsterdam i all ära. Men Göteborg med stadens charmiga dialekt och stora utbua av – ja allt, är mäkta svårslaget. Så, vi önsar dig en trevlig resa.