Fler åker till Istanbul

En stad som blivit allt populärare för svenskarna att besöka de senaste åren är Istanbul. Den turkiska staden lockar med sitt sköna klimat, sina avkopplande badhus och vackra byggnader.

454880-golden-horn-in-istanbul

Ny statistik som presenteras i den här artikeln visar att Istanbul ökar mest som weekendmål för svenskarna. Hösten 2014 bokade mer än dubbelt så många en resa till den största staden i Turkiet, jämfört med under hösten föregående år. I och med detta hamnar Istanbul på femte plats bland resesajternas mest bokade storstäder. Det reseexperter tror lockar är att staden har ett bra klimat en lång bit in på hösten och dessutom finns massor av shopping, god mat och kultur i Istanbul.

Besök ett badhus

Som sagt är de vanligaste resorna till Istanbul weekendresor men det är även vanligt att de företag som väljer att boka konferensresor utomlands, väljer just Istanbul. Förutom shopping, kultur och mat lockar även hamam turister till Istanbul. Hamam är ett turkiskt ångvarmt badhus och de flesta sådana här badhus är byggda på 1400- och 1500-talen. I inredningen syns gamla kakelplattor, marmorhällar och mässingskranar, skriver Metro. Badet består av oftast av skrubbning och uppmjukning och tar ungefär en timme, om man inte beställer massage också.

Vackra byggnader

Något annat som lockar många till Istanbul är stadens byggnader och rika historia. Bland de vackra och kända byggnadsverken finns Blå moskén, Topkapi-palatset och Hagia Sofia. Ytterligare en byggnad som är värd ett besök är Galatatornet.

”Från tornets topp får man en bra överblick av stadens vindlande gator och gränder. På nionde våningen finns restaurang och nattklubb.” Läs mer.