Historisk resa inom Sverige

Påvens besök i Sverige får en att påminnas om Gustavs Vasas tid. Varför inte ta en resa inrikes i Gustavs Vasas fotspår? Hela landet är fullt av historiska, intressanta och vackra platser, som bland annat Stockholm, Västerås och Uppsala. Men även vikingaön Birka kan vara värt ett besök, speciellt om man reser med barn.

Västerås

Påvens besök i Sverige kan få en att påminnas om Gustav Vasas tid och hans beslut kring reformationen och att bryta sig loss från påven. Ta en resa och besök historiska platser i Sverige!

Västerås

Det var i Västerås riksdag som Gustav Vasa på 1520-talet tog första steget för att Sverige skulle ansluta sig till reformationen och Martin Luthers läror. Gustav Vasa förstatligade Uppsalas katolska kyrkoprovins och bröt upp de förbindelser som fanns med påven i Rom. Detta gjorde han för att han ville att Sverige skulle bli en starkt svensk nationalstat fristående från påven, skriver Expressen. Därför har Västerås kommit att bli en viktig stad för Sveriges historia och den svenska kyrkan inte minst. Västerås räknas till en av Sveriges äldsta städer, vill man göra ett stopp här kolla in www.hotellivästerås.se för att hitta ett passande boende.

Stockholm, Birka och Uppsala

Andra platser i landet som är väl värda ett besök om man är intresserad av historia är bland andra Stockholm, Birka och Uppsala. Stockholm är givet eftersom det är huvudstaden, där förvaltas mycket historia. Där kan man även passa på att se Vasaskeppet och gå diverse stadsvandringar för att lära sig mer. Man bör dessutom stanna till på Birka, eller Björkö som det heter idag. Det ligger lite utanför Stockholm och var en av Sveriges första städer som ger inblick i hur vikingarna levde, läs mer. Det är en kul plats att besöka, speciellt om det är barn med på resan. Uppsala är också givet för att lära mer om Sveriges historia. I domkyrkan har bland annat flera historiska händelser ägt rum. Kopplat till Gustav Vasa så var det i Uppsala 1593 som reformationens seger bekräftades.