Italien och Rom

Det är nu en otroligt bra tid på året för att åka till Italien. Vi har ju tidigare skrivit om detta, exempelvis i denna artikel från 2010. Då skrev vi bland annat vad man kan vinna på att åka till Italien och dricka vin. Så här skrev vi till exempel: 

Faktum är att italienska viner är något utöver det vanliga och alla borde någon gång i livet besöka Italien för att få uppleva deras utomordentliga vinkultur. För när det kommer till viner, så finns det ju onekligen en hel del att välja mellan och ibland så kan det vara svårt att hitta rätt i denna djungel av länder som odlar vin.

Och trots att det  har gått fem år sedan denna artikel skrevs – är detta fortfarande mycket aktuellt. Ett av de bättre ställena i Italien, är Rom. Det är en stad som har mycket i kulturellt värde att erbjuda och i en artikel från Expressen här  har man skrivit om några av sakerna en måste göra om man åker dit. Vi har tagit ur de absolut viktigaste:

Mat och kultur

För det första: maten! Maten är ju magisk i hela Italien, lika så i Rom. En restaurang som man måste besöka helt enkelt är Pizzerian Ai Marmi. Det är en pizzeria som har otroligt god mat men även en härlig stämning som bara ”skriker” Italien. Det finns även väldigt bra kaffe i Italien, och deras mest kända – och bästa – hittar du på Sant’ Eustachio. Där har man tagit fram kaffe sedan 1938 och de är mycket fint Espresso som går att fynda på caféet.

Självklart är det ju mycket att se för den som intresserar sig för religion. Dock att även den som inte är troende kan njuta av Roms utbud. Till exempel är kyrkan Sant’ Ignazio – som blev klar år 1650 – otroligt vacker. Takmålningarna är gjorda av Andrea Pozzo och det är svårt att förstå hur han lyckades.

Det finns som sagt mycket att se – och mycket att göra. Har du möjlighet är det verkligen en stad att resa till och just nu i maj är det dessutom mycket fint väder samtidigt som flygresorna inte är så dyra.

Italien_flagga