Konferensstäder

Europa är den världsdel som det hålls flest konferenser i. Vad det beror på kan vara många saker, men sannolikt är det förknippat med att det finns många kontorsarbetare och organisationer som har skäl att hålla seminarier och liknande i världsdelen.

Så vilka är då våra populäraste konferensstäder?

–    Milano. Även om Milano är känd för att vara en stad för framgång på olika sätt (för exempelvis modeller och magnater…), så är det faktiskt inte en särskilt vacker stad. Vill man avnjuta Italiens skönhet ska man snarare ta sig till Rom, Venedig eller Florens. Däremot är Milano en perfekt stad att åka på konferensresa till, och har gott om bra konferenslokaler.
–    Prag. Prag är inte bara en arkitektonisk dröm, det är dessutom en stad som har gott om bra konferenslokaler. Och är det inte roligt att få uppleva god öl, vackra vyer och en trevlig grupp invånare när man ändå är på konferensresa?
–    London. Of course. London ser ofta till att hålla sig framme i stora frågor i Europa. Och varför inte? Det är en internationellt medveten och behaglig stad, där euron fungerar fint att handla med, där språket talas i stora delar av världen och där det finns gott om bra byggnader för att inhysa intressanta konferenser.

Man ska inte slå sig för bröstet för mycket, särskilt inte när man nu vill uppmuntra folk att resa. Men faktum är att det finns flera hotell redan i Stockholm som har häpnadsväckande bra konferensanläggningar. Kanske blir det en kortare inrikesresa för konferensen? En konferens i Stockholm är nämligen aldrig fel.