Redo för semester?

Sommaren är på ingång och många går i semestertankar. Var har du tänkt dig att spendera din semester i år? Kanske vill du åka till Spanien, Portugal eller Australien. Här kommer spartips för resan.

För att man ska få ut så mycket som möjligt av resan krävs det att man tänker praktiskt när man bokar hotell/boende och biljett. Som exempel är det ofta billigare att boka dessa separat istället för att ta ett så kallat ”paketpris” för en paketresa. Dock med hjälp av rabattkoder för resor kan det vara billigare att ta en så kallad all inklusive paketresa, många tycker dessutom att detta är bekvämt och om man har en resa som är all inklusive behöver man inte oroa sig för något, samtidigt behöver man mindre fickpengar att röra sig med under resans gång.

Spara pengar genom att boka tidigt

Man kan dessutom spara pengar genom att boka upplevelser i förtid, detta gäller oavsett vart du åker. Genom att vara så tidigt ute som möjligt med att boka konsertbiljetter, festivalbiljetter eller biljetter till olika typer av event och sevärdheter kan man spara mycket pengar. Du har dessutom mer tid över till att hitta olika rabattkoder som du kan använda dig av. Om du ska resa långt som exempelvis Australien är det bästa att boka 90 dagar före din avresa, det är generellt sett denna dag som priserna är lägst.

Spara pengar genom att:

  • Boka minst 90 dagar innan du vill resa
  • Se över möjligheten att laga mat på boendet
  • Bo på hostel

Om man reser med ett par vänner och inte är alltför noga angående hur man bor kan man bo på vandrarhem eller hostel, då kan man ofta komma undan med riktigt billiga priser på boendet även om man inte alltid får ett eget rum. Många upplever dock att detta är halva upplevelsen och ett fantastiskt sätt att träffa andra människor på.

När du vill resa bör du börja med att sätta dig ned och planera antingen på egen hand eller med de som du ska resa med vad ni förväntar er av resan. Därefter är det lättare att ta bra beslut som även leder till bra priser, ha även i åtanke att man kan spara väldigt mycket pengar genom att vara lite flexibel.