Sand eller snö?

I det ibland bistra vinterklimatet i vårt Sverige är det många som gärna reser bort en vecka eller två till varmare breddgrader för att få lite sol och slappa på stranden. Bland de mer populära resmålen för oss svenskar under vintermånaderna hittar vi främst Thailand och Kanarieholmarna. Just dessa resmål brukar vara relativt ”solsäkra” och hyfsat prisvärda så det gäller att vara ute i god tid med att boka sin resa för att vara garanterad en plats.

Alla svenskar letar dock inte efter solen under vintern. Skidresor är minst lika populärt och många som klagar över vinterns kyla och mörker åker med glädje till Åre eller Alperna för att koppla av med skidåkning under en vecka eller två. Just sportlovet brukar vara en väldigt populär vecka för just skidresor och även här gäller det att var ute i god tid om man vill hitta hus eller stuga i de populäraste orterna.

Så vilken typ av resenär är du? Föredrar du sol, strand och bad under din vintersemester eller vill försäkra dig om att du får din portion av snö och kyla?