Semester på hemmaplan

Alltfler svenskar väljer att stanna inom rikets gränser när det är dags för semester. Detta är antagligen en kombination av att man har upptäckt hur mycket vårt avlånga land har att erbjuda, tillsammans med att mångas ekonomi blivit sämre. När det gäller resmål i Sverige finns det en stad som sticker ut lite extra – ingen mindre än den kungliga huvudstaden, Stockholm!

Här finns otroligt mycket att se och göra, och ingen kommer att bli besviken – såväl naturälskaren som partypinglan kommer att kunna hitta sina favoritställen i Stockholm. Besöker man staden för första gången finns det ett par ställen som ses som ”måsten”, som man bara ”ska” se. Några av dessa måsten är…

 

  • Skansen. Ett friluftsmuseum och en djurpark.
  • Gamla stan. En stadsdel som andas historia och kultur, med vackra gamla hus och mysiga caféer.
  • Drottninggatan. Ett måste för den shoppingtokige.
  • Kaknästornet. Härifrån har du en magnifik utsikt över huvudstaden.
  • Globen. Antingen du går på en konsert, besöker shoppingcentret eller bara betraktar den sfäriska byggnaden utifrån ska du ha sett den!

 

Stockholm är uppbyggt av flera olika öar, som bildar sina egna stadsdelar. Alla de här stadsdelarna har sin egen, unika prägel. Södermalm till exempel är känt för att vara något av en ”hipster-stadsdel”, och här syns folk klädda i kläder från Beyond Retro eller någon annan hipp second hand-affär och med svarta, tjocka glasögon med spegelglas på nästippen. Tar vi oss något norrut hamnar vi på Östermalm, som är en något mer ”fin” och ”snobbig” stadsdel med riktigt dyra lägenheter och lyxiga butiker.

Ett bra sätt att hitta boende

Att hitta hotell i Stockholm kan vara både svårt och lätt, lite beroende på vad man är ute efter, vilka krav man har och så vidare. Här finns både lyxhotell med fem stjärnor och enkla hostels med sovsalar. Kan man tänka sig att bo lite utanför själva stadskärnan kan man hitta boende till riktigt bra priser, medan man om man bor i city har i princip alla sevärdheter utanför dörren. På hemsidan www.stockholmshotell.org finns alla hotell i Stockholm med omnejd samlade, och du kan söka efter boende i olika stadsdelar. Ett smart sätt att hitta rätt boende för just dig!