Vinterns resor

Om vintern kommer innebära en vecka på en solstol, med högsta målet att helt försöka förtränga det väder som är hemma eller om vintern kommer innebära en solig dag uppe i Alperna med skidor på fötterna, bestämmer ens egna intressen. Helt klart är det i alla fall att det inte är alla som vill fly vintern för ett soligare väder. Precis lika många av dem som reser iväg någon gång under vintern gör det för att kunna sysselsätta sig med olika vintersporter. Skidresor kan ske både inom Sverige och till något av de länder där man kan åka i de riktiga alperna.

 

Skidåkning i Alperna

Fördelen med att kunna åka utför, oavsett hur man gör det och hur duktig man är, i Alperna är naturligtvis att de backar som finns i de stora skidorterna som Engelberg, Cervina och Verbier ger en betydligt mycket större upplevelse än vad de svenska skidbackarna kan erbjuda. Är man nybörjare kommer man kanske inte att helt kunna utnyttja och uppskatta Alpernas storhet jämfört med att åka i Sverige även om det inte är backarnas storlek som skiljer.

I länder som Italien, Frankrike och Schweiz har man även större möjligheter till att åka i djup pudersnö eller åka offpist tillsammans med en erfaren guide. Perfekt för dem som vill åka avancerad skidåkning vid tidpunkter då det ännu inte är möjligt i Sverige. Men vad är det bästa för barnfamiljen som vill ta en paus i vardagen för att åka skidor? När barnen är små kan de svenska skidområdena som finns i Sverige kännas både trygga och fullt tillräckliga. En av de stora fördelarna är att skidskolan hålls på svenska, vilket kan underlätta för barnen.