Bästa restaurangerna i Västerås

Bästa restaurangerna i Västerås

Är du också en i ledet av dem som tänker ”svemestra” i år? En stor rörelse har dragits igång för att få folk att resa inom landet när de ska ut på semester. Ett populärt resmål som funkar bra både som genomresa men också som slutdestination är Västerås.

Vi har tidigare skrivit om att göra en historisk resa till Västerås och den här gången tänkte vi tipsa om de mer urbana sevärdheterna, nämligen Västerås restaurangutbud. Den populära restaurangen Frank är både en favorit bland invånarna i Västerås och bland ditresande folk. Nya Hattfabriken ägs av samma bolag, och får mycket goda recensioner också.

Det är STF, Svenska Turistföreningen, som dragit igång begreppet ”svemester” både för att synliggöra det klimatavtryck vi som människor gör när vi tar flyger utomlands, men också för att uppmärksamma vilka fantastiska resmål vi har i Sverige. Att svemestra handlar om att göra mindre klimatavtryck, lära känna sitt närområde eller utforska avlägsna platser i sitt eget land. I slutändan blir det tre vinnare: planeten, allmänbildningen men också småstäder och mindre glesbygder runtom i landet som kan bygga en näring på det. Den här gången är Västerås vinnarna, med en mycket rolig restaurangkultur.

En kväll i Västerås 

Har man en kväll i Västerås och bara kan välja en restaurang kan man få det svårt. Agrill, Frank och Nya Hattbaren får alla tre varma rekommendationer och gör betyg från TripAdvisor. VLT har dock gjort ett mycket bra reportage där läsarna själva får ge sina kommentarer. Där är det inte en självklarhet vilken restaurang man ska prioritera, men vi blir lite extra sugna på Kajplats 9, såhär säger läsaren:

”Slår faktiskt Agrill och Frank i Västerås med hästlängder. Varm härlig atmosfär och vänlig serviceinriktad personal. Maten var ”Top Notch” och deras sotade oxtartar var den bästa råbiffen jag ätit! Gillar att de hade konceptet ”Buy the glass” där du kan köpa ett flertal olika vin per glas istället för en hel flaska.”

Vårt förslag är att gå på vilket kök man gillar, det finns mycket asiatisk street food i Västerås men också bra husman. Italienskt, amerikanskt och massa mer!