Fågel, fisk eller mittemellan

Fågel, fisk eller mittemellan

”Vart ska vi åka” är en fråga man ställer sig när det börjar krypa i fingrarna för att ta sig iväg. Och då världen är ganska så stor och bjuder på otroligt många olika fantastisk platser att besöka finns det gott om plats för att tänka till.

Ja, fågel fisk eller mittemellan är alltså om du funderar på att åka flyg, båt eller varför inte stanna i härliga Sverige för att utforska. Det kan vara ganska skönt att tänka ut det första för att sedan närma sig platsen man ska fara till. Och när det kommer till att resa utomlands eller bara inom Sverige så handlar det främst om tre saker man brukar tänka på:

  • Hur stor är budgeten
  • Hur mycket ledigt kan man ta
  • Varför vill man åka iväg.

Om man fokuserar på dessa och gör klart dessa punkter så kan man snabbt bocka av om det är en mellanmjölksresa eller om man ska ta flyget till ett paraplyland. Sedan är det självklart också om man vill åka på en resa med vännerna eller om det handlar om en kärleksweekend. De bästa resorna kommer då man inte riktigt vet var man ska fara utan kommer fram till det genom olika vägar.

Slumpen eller ödet

Det här med att vi älskar att tala om slumpen eller ödet är något som vi kommer få dras med under hela livet. Och när det kommer till resor så kan man verkligen använda sig av ödet. Vad ni bör göra är att först bara fokusera på er budget: om ni kan åka utanför landets gränser eller om ni ska stanna kvar och uppleva mer av Sverige. Beroende på budgeten så finns det olika alternativ som är extremt roliga för att komma fram till vart ni ska:

  • Ni kan välja ett nummer i en världsatlas och sedan slå upp den sidan för att se var ni hamnar
  • Ni kan skriva upp alla landskapen för att sedan lotta fram ett landskap och sedan börja jobba er nedåt till en liten stad eller by med romantiskt hotell.
  • Spela leken där ni säker olika länder så om en person säger ett land så ska den andra komma på ett land på den sista bokstaven i föregående land. När man inte kommer på något eller säger ett land två gånger så åker man till det landet som sades sist. Det intressanta med den leken är att man kan säga ett land som båda fastnar för och som känns rätt. Då ska man självklart stoppa leken och fara dit.

Viktigt att resa

Om det ibland kan ta emot att resa då det går på några slantar så är det otroligt viktigt för ens välbefinnande att få fara iväg. Vi svenskar är ett folk som älskar att åka iväg, och kanske därför som vi är så pass lyckliga. Och att ta en lång semester är viktigt för att kunna koppla av så bra som möjligt. Hur du ska förbereda dig inför din resa med pass, kläder och annat kan du läsa mer om här. Lycka till vart ni än far.