Vackra platser i Stockholm

Har du planer på att åkta till Stockholm i vår? Då finns en el del platser du inte ska missa – som är helt gratis att besöka och det enda du egentligen behöver köpa är ett busskort för att ta dig runt i staden.

Att turista i Stockholm är något som många gärna gör, och visst finns en hel del vackra hotell att bo på och platser att besöka. Men visste du att många av dessa smultronställen är helt gratis? Om du bara har ett busskort kan du se flera fina platser i staden, som dessutom är gömda pärlor som till och med stockholmarna själv kanske inte ens visste fanns. Här är ett axplock av de ställen som bland annat Metro tipsar om att besöka i huvudstaden:

  • Djurgården – hit kan du ta dig med både spårvagn, båt, bil eller buss så välj det transportmedel du föredrar och ta dit ut hit för en tur till Rosendals trädgård, Skansen, Gröna Lund eller till något av de välbesökta museum som huserar här. Eller varför inte bara packa en picknickkorg och slå dig ned på någon av de allmänna gräsmattorna vid vattnet?
  • Tantolunden – denna välbesökta park hittas i anslutning till Hornstull och härifrån kan du spatsera längs vattnet kring Årstaviken, dessutom finns både grönområden och badplats, och för den hurtiga kanske utegymmet lockar eller minigolfbanan?
  • Monteliusvägen – lite längre upp p söder hittas detta härliga promenadstråk med utsikt över söder och gamla stan, du ser både Riddarfjärden, Stadshuset och Kungsholmen.
  • Mälarpaviljongen – härlig lyx på vattnet, det är vad som enklast beskriver denna restaurang och bar där både stockholmare och turister flockas sommartid, det är en lummig oas mitt i centrala Stockholm som bjuder på både vacker miljö och god mat.