Var är vintern?

Jul har passerat, och det var nog många som var mycket besvikna över det faktum att det i princip inte var någon snö på marken. Och låtar som ”I’m dreaming of a white christmas” spelades på radion samtidigt som man blickade ut genom fönstret, bara för att mötas av grå asfalt och plusgrader. Inte är det kul, när man inte får en klassisk jul. Och vi är ju kanske lite bortskämda i Sverige med våra årstider och allt, men det är faktiskt väldigt trist att den här vintern hittills har blivit mild.

Men det är klart, det kan vända – men den stora frågan är väl faktiskt, vågar chansa? Bäst är kanske att  vara den som tar tag i saken själv, och boka en resa till vinterland? För det finns ju faktiskt där ute, bara det att man måste boka flyg och hotell. Ett som är säkert är att det är värt det, för ingen vinter bör passera utan snö, det går helt enkelt inte!

Var ska man åka då? Här kommer tre förslag som ger dig garanterat snö:

  • Alperna. Ett säkert kort är att flyga till alperna, och inte behöver det vara dyrt heller. Däremot är Alperna någonting som innefattar sju länder: Frankrike, Schweiz, Tyskland, Italien, Liechtenstein, Österrike och Slovenien. För att åka skidor rekommenderas Charmonix, som ligger på den franska sidan av Mont Blanc (som är europas högsta berg). Där hölls de första vinterspelen bland annat, och många är det som vallfärdar hit bara för att få åka i de fantastiska backana och den roliga After-skin.
  • Du som vill ha en billigare resa, och inte lämna Sverige bör ta dig till Vemdalen. Det är mer eller mindre snösäkert, och det finns tre olika skidområden som du kan besöka. Ett annat alternativ om du vill hålla dig till Sverige är Hemavan, som faktiskt är skidåkarna Anja  Pärsson och Ingmar Stenmarks hemtrakter. Orten är väldigt nordlig så här öppnar backarna tidigast i landet, för den som inte kan vänta.
  • Du som verkligen vill resa långt bort från vårt avlånga land bör ta dig till skidlandet Kanada, och mer specifikt Banff som är den högst belägna staden i Kanada. Den har blivit mycket populär och har två stora liftområden. Mest känd är den för sin perfekta pudersnö och offpist, samt att det finns många härliga barer och restauranger att besöka efter en dag i skidbacken.

Lämna det gråa och åk iväg

Sugen på att resa? Ja, du är då inte ensam! Fast visst finns det de därute som verkligen inte kan hantera det här med snö, och faktiskt föredrar det mörka och mildra. De kan ju helt klart få stanna kvar i Sverige medan vi andra flyr. Du som däremot inte kan välja mellan snö eller sand bör läsa det här inlägget som skrevs tidigare i år vilket handlar om just valet mellan värme och kyla.

Förhoppningsvis hittar du den resa som du söker efter, och du kommer säkerligen må bra av att komma bort från det mörka, det är ett som är säkert.